КУШЕТКИ ЗА ФИЗИОТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ

Изборът на обзавеждането и подредбата в пространството са ключови, когато става въпрос за добрата работа и организация във Вашия физиотерапевтичен и/или рехабилитационен център.

Поради тази причина проектирайте и разпределете пространството на Вашия център за физиотерапия и/или рехабилитация, като помислите за ежедневната работа и нейната ефективност. Не на последно място отчетете и преживяването на пациента, правейки го възможно най-приятно.

Разположение и критерии за проектиране на център по физиотерапия и рехабилитация.

 Как да разпределим пространството?

Каква роля да зададете на всяка стая? 

Кой вид кушетка за физиотерапия и рехабилитация е най-подходяща?

Отговорете на тези въпроси, като вземете предвид следните три аспекта:

1. Ежедневната работа. В зависимост от вида на услугата или услугите, които предлагате, разпределете пространството така, че да работите по най-ефективния начин. Запазете място за приемната и чакалнята за пациенти. Редът е от съществено значение: създавайте пространства с достатъчно място за работа, снабдете се с функционални и качествени мебели. Основен елемент е физиотерапевтичната масажна кушетка, изберете тази с най-подходящите размери и функции. 

 Предлагаме широка гама от електрически, хидравлични, сгъваеми и фиксирани кушетки. Изберете от нашия сайт раздел Масажни кушетки.

 2. Обърнете внимание на Вашите нужди и тези на екипа Ви. Създайте удобно работно пространство и среда. Понякога нуждите на физиотерапевта остават на второ място, а е много важно да се грижите за здравето и стойката си. Елемент, който улеснява работата, е ергономичната табуретка.

Разгледайте, като кликнете върху: Работни столове и табуретки.

 3. Пациентът. Задоволяването на нуждите на пациентите и осигуряването им на добро изживяване е от съществено значение при проектирането на вашия център за физиотерапия и рехабилитация. Удобната и спокойна среда е ключът при този аспект. Изберете мебели според вида на пациентите, които посещават Вашия център, например, ако е педиатричен център, ще ви е необходима рехабилитационна маса, адаптирана към техните размери и движения. 

 Разполагаме с кушетки за физиотерапия и рехабилитация, предназначени за различни видове терапии и лечения .

Видове физиотерапевтични и рехабилитационни кушетки в зависимост от управлението им:

Електрически физиотерапевтични кушетки

 

При електрическите физиотерапевтични и рехабилитационни кушетки можете да регулирате височината и/или наклона на различните секции чрез педал, дистанционно управление или периферни лайсни, намиращи се в основата. Лесното им използване ги прави много търсена опция.

 

Хидравлични физиотерапевтични кушетки

 

Хидравличните физиотерапевтични и рехабилитационни кушетки позволяват височината и наклона на една или повече секции да се променят и регулират ръчно. Иновативният дизайн на хидравличните кушетки предлага леко и непрекъснато движение, което улеснява работата с тях и поддръжката им.

 

Фиксирани физиотерапевтични кушетки

 

Фиксираните физиотерапевтични и рехабилитационни кушетки имат постоянна височина и ръчно регулиране на някоя от секциите им. Предлагат голяма стабилност и имат добра товароносимост в брой килограми. Предлагат се с естествена дървесна или метална структура.

 

Сгъваеми физиотерапевтични кушетки

 

Лек и лесен за транспортиране вариант са сгъваемите кушетки за физиотерапия и рехабилитация. Перфектен вариант за физиотерапевтични и рехабилитационни услуги у дома. Можете да закупите кушетки с основа от естествено дърво, алуминий или смесена структура.

 

Размери и материали на кушетките

Не всички маси за физиотерапия и рехабилитация са еднакви. Изборът на най-подходящия за Вашите нужди и тези на пациентите е ключът към извършването на ефективна ежедневна работа.

Широката гама от масажни маси ви предлага много опции относно характеристиките на Вашата маса.

Можете да избирате от:

  • Различни размери за ширина и дължина.
  • Тип на секцията за глава
  • Дебелина и твърдост на пяната.
  • Тип управление.
  • Видове и брой секции.

 

Кушетки с дървена конструкция за физиотерапия

Какъв тип кушетки с дървена конструкция можете да откриете на нашия сайт?

Фиксирани и сгъваеми масажни маси. И двата вида маси за физиотерапия и рехабилитация се предлагат основно в два дървесни цвята: естествено дърво в цвят бор и естествено дърво венге (тъмен цвят).

Кушетки с метална конструкция за физиотерапия

Предлагаме кушетки с метална конструкция във всички модалности: хидравлични, електрически, фиксирани и сгъваеми . В допълнение, при избора на сгъваеми кушетки имаме и модели със смесена структура: те съчетават естествено дърво и алуминиеви елементи.

 Аксесоари за центрове за физиотерапия и рехабилитация.

Аксесоарите ще отличат Вашия център за физиотерапия и рехабилитация от другите. Важно е не само да имате подходяща кушетка за Вас и пациентите, а да имате и  допълнителни елементи, които улесняват работата. Това е ключът към осигуряване на качеството на работа, професионализъм и отдаденост.

Основни аксесоари за вашия център за физиотерапия и рехабилитация

  • Масажни възглавници
  • Протектори за матрака
  • Мебели за поддържане на работното помещение в ред
  • Ако имате сгъваема носилка, имате нужда от калъф, за да я транспортирате.

 

Често задавани въпроси:

Коя кушетка да избера за моя център за физиотерапия и рехабилитация?

Възможностите са много. За да разберете коя е перфектната маса за Вашия център за физиотерапия и рехабилитация, трябва да започнете с отговора на тези въпроси.

Какъв тип кушетка ми трябва?

Електрическа, хидравлична, фиксирана или сгъваема.

Колко висока трябва да бъде моята кушетка?

Препоръчително е да изберете регулируема по височина маса, за да може да променяте височината й според нуждите на момента. Ако изберете фиксирана кушетка, защото имате нужда от по-голяма стабилност, застанете пред нея с протегнати ръце и подпрете юмруците си, без да огъвате лактите, това би била идеалната височина.

Колко широка трябва да бъде моята кушетка?

Предлагаме различни ширини, имайте предвид, че колкото е по-широка, толкова по-голяма е нейната стабилност.

Колко секции трябва да има моята кушетка?

Това зависи от вида на терапията и/или услугата, която ще се извършва. Препоръчително е да има поне две секции.

Каква товароносимост трябва да има моята кушетка?

Електрическите, хидравличните и фиксираните кушетки имат най-висока товароносимост.

Колко плътна и твърда трябва да бъде пяната?

Зависи от вида на лечението и/или услугата, която ще се извършва. За терапевтична употреба обикновено е по-добре пяната да има определена твърдост, така че тялото на пациента да не потъва.

Моята кушетка има ли нужда от аксесоари?

Подлакътници, държачи за ролки, масажни възглавници, защитен калъф, примки за крака, парапети... има множество аксесоари, които могат да допълнят перфектната кушетка за физиотерапия и рехабилитация за Вашия център.

 

Ако имате нужда от повече информация или съвет, за да намерите вашата перфектна маса за физиотерапия и рехабилитация, можете да ни пишете на info@nadaspa.eu или да ни се обадите на познатите телефони. Боряна и Кремена Ви очакват.