КАК РАБОТИ ЕЛЕКТРОПОРАЦИЯТА?

Електропорацията, известна още като безиглена мезотерапия, позволява на козметичните продукти да навлязат в по-дълбоките слоеве на кожата без болка и нужда от време за действие.

Ето как работи и защо може да е подходяща за вашия салон или клиника?

 

Новите безиглени технологии представляват усъвършенствани трансдермални системи за доставяне на активни съставки в по-дълбоките слоеве на кожата без странични ефекти.

Човешката кожа се състои от множество слоеве ектодермална тъкан, които са като твърда бариера и действат като интерфейс с околната среда и играят жизненоважна роля в защитата, имунитета, изолацията, лечението и естетиката.

По вида на нашата кожа може да бъдат определени много неща за нас, като настроение, физическо състояние и привлекателност. Ето защо естетичната индустрия полага толкова много усилия за поддържане и подобряване на състоянието на кожата ни.

В козметологията трансдермалните апарати или апартите, които усилват проникването, които използват микроигли, ултразвук, електропорация и други иновативни технологии, предлагат на практикуващите ефикасна и минимално инвазивна/неинвазивна техника за проникване през кожната бариера.

Тези техники увеличават вероятността за задоволителен естетичен резултат, минимизират риска от усложнения при терапията, не изискват прекъсване и имат малко противопоказания.

Какво е електропорация?

Електропорацията или безиглената мезотерапия използва електрически импулс за моментно разрушаване на клетъчните мембрани, което позволява на продуктите да навлязат в по-дълбоките слоеве на кожата, засилвайки ефектите на активните съставки върху тъканта.

Клетъчната мембрана се възстановява към първоначалната си структура, когато електрическата стимулация приключи.

Другият начин за постигане на подобен резултат е чрез инжекции като иглената мезотерапия. Въпреки че постига добри резултати, иглената мезотерапия може да бъде болезнена и крие риск от странични ефекти като подуване, еритематоза, инфекции или синини.

Безиглената мезотерапия е напълно безболезнена процедура.

Апаратът Dcool за електропорация

Трансдермалната електропорация може да бъде част от протокол против стареене или да се предлага като целенасочено лечение за малки проблемни зони.

Някои от най-честите приложения са пигментация, акне, псориазис, подмладяване на кожата, избелване и против стареене.

Апаратът Dcool, който предлагаме позволява целенасочено проникване на до 80% от активните съставки в кожата.

В конфигурацията апаратът разполага с една ръкохватка за електропорация на лице, шия и деколте. В допълнение на това има режим КРИО и режим  ТОПЛИНА, които могат да работят, както самостоятелно, така и в синхрон с електропорацията. Друго предимство от ползване на апарата е възможността за настройка на "-" (отрицателен) импулс, който позволява трансдермално проникване на серуми с Vit C.

Чрез целенасочени терапии, електропорацията подобрява цвета и текстурата на кожата, уплътнява кожата и подобрява еластичността.